Til hundens beste

Morten Wang og hans datter Eva på 5 år gikk ofte til butikken for å handle. Men familiehunden «Jølle» måtte de la være igjen hjemme, selv om han elsket å være med ut – de turte ikke binde han fast utenfor butikken mens de skulle handle, -tenk om noe skulle skje med ham?

Ofte stod det andre hunder bundet utenfor butikken, og Morten var forbauset over at mange turte å binde hunden sin der. En var veldig søt, og Eva løp bort for å klappe den. Men hunden ble redd, snerret og glefset etter Eva – flaks at hun ikke ble skadet. På turen hjem fikk Morten ideen om hundebur på utsiden av butikken – så smart! Da kunne de begynne å ta med Jølle på handleturen, så kunne Jølle være trygg i hundeburet mens de var inne på butikken. Og ingen barn eller andre risikerer å bli bitt eller skremt. Så var Den4Dogs skapt, høsten 2003, med målsetning om å skape det tryggeste og beste stedet for hunden hjemmefra.

Første hundehiet var på plass i Oslo før jul i 2003, i form av et enkel bur i stålplater, med myntlås. Det var på TV-2 nyhetene og lovprist av blant annet det Norske justisdepartementet.

I 2005 spurte Morten om Gard Stolp ville være med å utvikle både produkt og selskap videre. Gard fikk med Frode Rogstad, og det ble startet et omfattende arbeid for å videreutviklet hundehiet. Først jobbet de i garasjen hjemme hos Gard, før både produksjon og utvikling ble flyttet til et mer egnet lokale på Skedsmokorset. Det var møter med fagfolk fra norske universiteter, dyrevernorganisasjoner, kenneler, veterinærer og hundeskoler. Alle var enige om at det var viktig at buret var utformet som et «hi» for å gi hunden skjermede og tryggere omgivelser. Stålplater ble skiftet ut med mykere materialer, og en reklamefinansiert versjon ble lansert i 2008. Etter det kom på plass temperaturstyrt vifte, automatisk desinfisering, elektronisk styrt lås og annen elektronikk, og hundehiet i sin nåværende kjente form ble lansert på Østerås Senter i Bærum i 2011. Den fungerer fortsatt like fint, men videreutvikling skjer kontinuerlig – alt til det beste for hunden!

I 2015 kom Jan Erik Bjerkholt med på laget, og styrket vår tekniske kompetanse. I 2016 kom Jens Törnberg med, og styrket vår kompetanse på salg. Han har selvfølgelig også hund. Nå satses det internasjonalt, patent er på plass, og på verkstedet jobbes det intenst med teknikk for App, og mye annet spennende for årene som kommer.

Vi erkjenner at det finnes sterke følelsesmessige bånd mellom hundeeiere og hundene deres. De ønsker å tilbringe tid sammen. Hunden er et familiemedlem. Bare det beste er godt nok, og det skal vi levere.

Vi tar utgangspunkt i at hunder lever side om side med mennesker, i en verden tilrettelagt for mennesker. Spørsmålet er hvordan samfunnet kan bli mer hundevennlig, til glede for hund, eier og alle andre?

Visjon

Vår visjon er: Lykkelige hunder – overalt! / Happy Dogs – Everywhere! Vi vil at hunder skal få være mest mulig, sammen med eierne sine. En hund er på sitt lykkeligste når den får være med sin eier på tur. Ved hjelp av våre hundehi, kan hunden bli med overalt. Selv på shopping. Det er mulig å stikke innom steder, og gjøre noen ærender, også når man er på tur med hunden. Hunden blir lykkelig av å være i aktivitet, av tid sammen med eieren, og den trenger hvile og beskyttelse. Verdens samlede hundelykke øker i takt med utbredelsen og økt bruk av våre hundehi.

Misjon

Vår misjon er: Et samfunn tilrettelagt for hunder.

Selv om vi elsker hunder og identifiserer oss med dem, er det viktig å huske at hunder ikke er mennesker. De lever i en verden tilrettelagt for og styrt av mennesker. En av våre utfordringer er at noen hundeeiere har vanskelig for å skille mellom seg selv og hunden sin.

Vår oppgave er å bidra til at samfunnet i større grad tar hensyn til hunder. Av helse- og sikkerhetsgrunner er det mange steder som er utilgjengelige for hunder. Ved å gi hunder egne trygge tilholdssteder, utvider vi deres rekkevidde i det offentlige rom. Resultatet er at hunder kan være mer sammen med eierne, som får større handlefrihet, mindre stress, bedre samvittighet og flere lykkelige stunder med hunden.

Vi samarbeider med alle som ønsker det beste for hunder (og eier), og tilbyr teknologi til hundens beste. For å lykkes med dette er vi helt avhengige av å bli forstått, trodd og verdsatt av hundeeiere.

Verdier

Vår kjerneverdi er: Til hundens beste.

Til hundens beste oppsummerer verdiene som har ligget i selskapet siden det ble grunnlagt. Vi har verdier som gjennomsyrer det vi sier og gjør. De sikrer at vi tar riktige valg, som igjen skaper verdi for hund og eier.

Hundevennlighet – Alle ideer, funksjoner og aktiviteter har hunden sitt beste for øyet. Vi gjør bare ting som kan gi hunden en bedre dag. Det kan vi bare få til ved å ta hunder på alvor. Eieren vil sette pris på at noen viser omsorg og anstrenger seg for at hunden skal få det best mulig.

Trygghet – Hunder og mennesker skal forbinde hundehi med trygghet, hvile og beskyttelse. Det er godt for alle at hunder blir ivaretatt. Vi sørger også for at de som er redde for hund, ikke tåler hunder, stjeler hunder eller kunne komme til å plage hunder, er på trygg avstand. Samtidig ligger det en trygghet i være mest mulig i nærheten av hverandre og kortest mulig borte fra hverandre. (noe også om at hunder som ikke er trygge skjermes mot å gjøre noe dumt – som å bite…)

Frihet – Vi tror hund og eier blir lykkeligere med større frihet. Alle som er glad i hunden sin, vil se fordelene av å ta den med oftere ut på tur. Stor utbredelse av hundehi og positive holdninger til å ta de i bruk, betyr mer frihet og mindre bekymringer.