Info om bruk av hundehiene

Slik gjør du:

  1. Sørg for å ha et nøkkelkort tilgjengelig, dette fås i butikken som har hundehi, butikknavn er angitt på døren på hundehiet. Hold nøkkelkortet inntil displayet på hundehiet, vent til det piper og døren åpnes.
  2. Led hunden inn i hundehiet, og se til at den roer seg. Bruk litt tid de første gangene og sørg for at dette blir en positiv opplevelse for hunden, – legg gjerne godbiter eller kjente gjenstander inn i hundehiet, og se til den ofte i starten.
  3. Når du skal hente hunden (husk MAKS 1 TIME), låser du opp med det samme nøkkelkortet. Displayet vil vise hvor mange kroner som er igjen på ditt kort.

Vanesak -De fleste hunder er vant til bur, blant annet hjemme, i bil, på fly, tog og annen transport, på kennel og hos veterinæren. Ulikt oss mennesker, er hunder glad i ha sitt lille skjulested, f.eks ved å være i bur, under bordet e.l. Hvis hunden aldri har vært i bur før, bør den trenes/vennes til dette første gangen. Hundehiet gir hunden ett usjenert tilholdsted mens hundeeieren gjør sine ærend. Hundehiene er designet og testet av erfarne hundeeiere, i samråd med veterinærer og norske kenneler. De fleste hunder forholder seg roligere når de er i hundehiet enn når de står fastbundet utendørs. De føler seg mindre truet.

Tips til første gangen – Noen hunder krever en tilvenningsprosess, akkurat som når man skal lære opp en hund til å f. eks være med i bil, være i bur hjemme, gå i trapper etc.). Når du åpner døren til hundehiet første gangen, vil du oppdage om hunden er skeptisk og tilbakeholden, eller nyskjerrig. Det er nye lukter, ny type bur og kanskje nye materialer. Er hunden skeptisk, legg noen av hundens favoritt godbiter inn i

hundehiet, frem fremst til bakerst. Bruk tid på dette. for å venne hunden til den nye situasjonen.eventuelt kan man ta med kjente ting hjemmefra som f.eks hundens teppe, og legge inn i hundehiet. Da får hunden kjente lukter i hundehiet. Bruk tid på dette, det er viktig at hunden får en positiv opplevelse av å være i hundehiet. Når hunden er inne og du har lukket døren, vent på utsiden og se til at den roer seg. Når du åpner døren igjen, gi hunden nye godbiter som belønning. De første gangene, kan du med fordel komme tilbake til hundehiet ofte og se til at hunden din har slått seg til ro i den nye situasjonen. Du kan også kontakte nærmeste hundeskole, de aller fleste har nå «burtrening» og «burlek» som en del av sin grunnutdaning.

Varme sommerdager – Inne i hundehiene har hunden skygge, det er god gjennomlufting. Dersom temperaturen overstiger 20 grader, vil en temperaturstyrt vifte automatisk slå seg på og sørge for nok frisk luft til hunden. Ta gjerne med en skål og litt vann til hunden, husk MAKS 1 TIME, og se gjerne til hunden oftere på ekstra varme sommerdager.

Rent og pent -Hunder gjør normalt ikke fra seg når de står i bur, da er de inne. Hundehiene desinfiseres med UVC-lys hver natt, og gjennomgår et renholdsopplegg som sørger for at hunden din har renere omgivelser inne i hundehiet enn utenfor. Vis god hundeeierskikk, og
sørg for at hundehiet er rent også etter hunden din.