Neste gang du skal gå et ærend så ta med deg hunden!

Slik benytter du Den4Dogs

Når du skal et ærend til fots og du vet at det finnes et Den4Dogs hundehi på stedet er det ingen grunn til å la hunden din være hjemme. Du kan ta den med deg i trygg forvissning om at den har det trygt og komfortabelt mens du er opptatt med ditt. Kanskje kan dette medføre at hunden din oftere kommer på tur? At du kan frigjøre tid ved at du kan kombinere hundens luftetur med å hente f.eks. en pakke i butikken? Kan hende betyr det at bilen kan stå fordi du slår to fluer i en smekk? Vi i Den4Dogs jobber for det skal bli trygt og enkelt å ta med seg hunden på mindre ærend - fordi hunden får det bedre, du får det bedre og miljøet får det bedre.

Hvis du lurer på hvor vi har utplassert Den4Dogs så ser du det i App’n og på våre nettider under menyen «Her er vi«. På kartet er det også mer informasjon om stedet hvor hundehiene er utplassert.

Merk at du ikke kan åpne hundehiene før du er rett i nærheten av disse.

Når du kommer til butikken er det ofte flere hundehi der. Du kan kanskje se gjennom døren om det er en hund der, men ellers så vil displayet på hundehiet fortelle om det er opptatt. Om du tar frem Den4Dogs App’n vil også den fortelle om hundehiet er opptatt – den grå er opptatt og det røde hundehiet er ledig.

App’n har kart over steder med Den4Dogs

Displayet forteller om det er opptatt.

I app’n er grått opptatt- rødt ledig

Bruk din telefon til å åpne hundehiet

For å bruke hundehiet må du ha en nyere smart-telefon, enten en iPhone eller en telefon med Android operativsystem (Samsung, Nokia, Sony, Huawei etc.) Vi benytter BLE (Bluetooth Low Energy) til å kommunisere med burets låssystem. Det betyr at du må være i nærheten av hundehiet før det kan åpnes, typisk når du står og ser på hundehiet.

For å finne nærmeste hundehi benytter vi GPS. Da kan du se i app’n egen posisjon og finne et hundehi markert i kartet.

Du må logge inn i app’n ved å registrere deg. Vi forutsetter at du har en Gmail-konto eller en Facebook-konto som brukes under registreringen. Dette er for at vi ikke skal registrere og lagre ditt brukernavn og passord. For deg betyr det økt sikkerhet, og for oss betyr det enklere administrasjon av våre brukere. Vi lagrer ingen informasjon fra din Google/Facebokk-profil, det er kun brukt for innlogging.

Ta deg litt tid med hunden

De fleste hunder trives i denne type bur, men noen hunder kan ha behov for tilvenning. Når du skal tilvenne hunden din er det veldig fint om du tar med noen godbiter og gjerne et teppe hunden liker. Ikke la hunden blir værende så lenge de først gangene, vi anbefaler at hunden maksimalt er i hundehiet 1 time, men dette er selvfølgelig opp til hunden og hvordan den reagerer på hiet. Ta også hensyn til hundens evne til å tilpasse seg temperaturen i hundehiet under kalde perioder som vinterstid. Det er ikke varme i hiene, men på sommeren er det ventilasjon som gjør at hundene får rik tilgang på frisk luft.

Som i alle tilfeller gjelder det å bruke sunn fornuft og tenke på at hunden har det bra.